18 de juny del 2012

Ja està gairebé aquí

Ja l'ensumo, ja està aquí, ja s'apropa i no penso deixar que se m'escapi. 

Puc sentir el sol i l'aigua de mar en la meva pell; puc assaborir els gelats, el meló i les amanides d'arròs; puc ensumar l'aire de mar i la pólvora dels correfocs; puc veure els trencs d'alba a la sorra, les caminades per la platja i les excursions a castells i monestirs; i puc escoltar els ocells cantant de bon matí i els petards de Sant Joan animant els carrers.

Ja arriba l'estiu, i després d'uns mesos molt estressants realment necessito desconnectar i viure el meu propi estiu "Estrella Damm". Necessito llegir molt, moltíssim. Em moro de ganes de menjar-me tots els llibre de l'estanteria que m'estan cridant com bojos que me'ls emporti a tot arreu. També tinc ganes de fer moltes excursions per Catalunya, he de buscar tots els castells i monestirs que encara em quedin per visitar i totes les rutes de senderisme que pugui fer. Vull veure també moltes sèries, tant les que tinc endarrerides (aquest segon semestre m'ha impedit bàsicament veure sèries), com les que vull començar i les que vull tornar a veure (em vaig comprar les temporades de Lost i Life on Mars i tinc moltíssimes ganes de tornar-les a veure). Tinc ganes de cuinar moltes receptes que he anat guardant però que no he tingut temps de fer, d'anar a les festes populars de Gràcia i del meu poble i gaudir dels correfocs i d'algun que altre concert, necessito anar a la platja a capbussar-me a l'aigua, anar en patinet i prendre el sol mentre llegeixo o escolto música. I també tinc ganes de realitzar el viatge que estic planejant amb tres amigues a Londres, que encara que serà a principis de setembre ja ens té molt ocupades i emocionades. Vull fer moltes coses! Necessito fer moltes coses! I necessito poder no fer res també! Poder dir "doncs ara em ve de gust fer-me una becaina" tot i que jo mai no en vaig de becaines! Déu meu vull fer tot i no vull fer res!

Aquesta setmana per fi faig l'últim examen oral, m'acaben de donar les notes i ja està, ja sóc lliure! No m'ho puc creure, per fi comença l'estiu, el tan anhelat estiu! Adéu a les assignatures que no m'agraden, adéu als professors incompetents, adéu a l'assemblea d'estudiants i les vagues, adéu als examens i treballs! Hola llibertat, hola temps lliure, hola estiu!

Ei, també he de dir que trobaré a faltar uns quants professors que m'han agradat molt i assignatures que he estimat amb tota la meva ànima, que amb això no vull dir que tot hagi estat horrible! I trobaré molt a faltar la gent i les amistats que he fet durant el curs i que no podré veure fins al curs vinent. Però sobre la universitat ja en parlaré en una altra entrada, aquesta és l'entrada de benvinguda a l'estiu!

Us deixo l'anunci d'Estrella Damm de 2009 amb la cançó "Summercat", ja que personalment és el que més m'agrada de tots i el que em fa sentir que és estiu.


Espero que els vostres estius siguin magnífics tant com jo espero que el meu ho sigui. Ara que tindré temps lliure m'agradaria escriure moltes més entrades, a veure si és veritat!

13 de juny del 2012

Winter is coming


"When you play the game of thrones you win or you die"

L'altre dia vaig acabar de llegir el primer llibre de la saga A Song of Ice and Fire (Canción de Fuego y HieloA Game of Thrones (Juego de Tronos) i ahir a la nit vaig acabar de veure la primera temporada de la sèrie. Les ganes que tinc de llegir-me A Clash of Kings (Choque de Reyes) i veure'm la segona temporada són inimaginables...
 
Vaig començar a llegir el llibre perquè una amiga de la universitat ens va dir que eren genials i que de veritat pagava la pena llegir-los, ella mateixa em va deixar el seu exemplar de Juego de Tronos. A part de que la historia era molt bona em va donar el plus de que estava ambientada en un món de ficció de caire Medieval, i jo estic perdudament enamorada de tot el que estigui relacionat amb l'Edat Mitjana. Finalment vaig caure i vaig començar a llegir el primer llibre. I solament els examens em van poder parar, però en acabar-los vaig tornar a agafar la lectura i en un cap de setmana em vaig menjar el llibre. 

El llibre és absorbent, els personatges estan ben estructurats i m'ha agradat molt l'estil de narrador, ja que cada capítol està vist sota el punt de vista d'un personatge diferent, tot i que gairebé sempre centrant-se en la família Stark (Ai els Stark! Em porten pel camí de l'amargura, pobrets meus...). Però la trama està molt ben lligada i tot molt ben estructurat, tot i que arriba un moment en el que et comences a confondre amb tants noms. El final és molt bo i et deixa amb moltes ganes de continuar, molt "heartbreaking" però. És una d'aquestes sagues en les que tens prohibit estimar-te un personatge perquè alguna cosa dolenta li passarà. La llàstima és que gràcies al nostre amic Internet ja sabia que passaria al final, però bé, jo vaig plorar igualment... (sí, ho confesso, però es que em vaig posar molt emotiva...). Però pel que fa la resta em va agradar molt. Algunes parts es passen més lentes que unes altres, però això és obvi en qualsevol novel·la. 


Pel que fa la sèrie m'ha agradat també molt. La HBO ha fet un treball increïble portant aquesta saga a la televisió i l'ambientació, banda sonora, opening (molt llarg però molt "currat"), caracterització, actors (un elenc realment bo) i diàlegs són molt bons, i també els efectes especials, sobretot quan es tracta de sang i fetge. Tot i això, com és normal, he trobat coses que no m'agraden massa, com per exemple massa sexe pel meu gust. No em malinterpreteu i penseu que sóc una estreta de ment, el que vull dir és que potser s'han passat amb les escenes de sexe. En el llibre n'hi ha, i moltes, però en la sèrie han inclòs escenes que ni tan sols estaven en la novel·la i en canvi s'han saltat altres com alguna batalla o algun altre detall que personalment trobo més important que tant de sexe. Però que hi farem, això és el que ven, no? El que m'ha decebut també una mica és el fet de que els llops gairebé no sortissin, perquè en el llibre tenen un paper molt important (i a més m'agraden molt els llops), però això ho entenc perquè suposo que és difícil treballar amb llops/gossos en tantes escenes.

Però bé, en general estic molt satisfeta i amb moltes ganes de llegir el següent llibre de la saga, que si tot va bé una amiga em deixarà dintre de poc (i en anglès, que sempre és millor). M'he sentit molt temptada de comprar-me'ls, però són molts i cars i ja no tinc massa diners que gastar...