26 de març del 2011

THE CONSULTING DETECTIVE

Buona notte a tutti! Avui m'agradaria parlar-vos d'una meravellosa sèrie de televisió que vaig veure fa dues setmanes però que encara em té amb el mono ficat al cos! Us parlo de Sherlock, que potser ja coneixeu perquè la han donat pel 3xl  (gràcies tv3!) cada diumenge durant tres setmanes. Suposo que poc us ha costat deduir (perdoneu per la gràcia sense gràcia) que la sèrie tracta sobre aquesta clàssica figura londinenca anomenada Sherlock Holmes, que té a mig món encandilat des del segle XIX.

A mi personalment la figura de Sherlock Holmes mai m'ha atret especialment, quan anava a 2n d'ESO ens van fer llegir El perro de los Baskerville, i, em sap greu dir-ho, no vaig passar del tercer capítol. No sé si perquè en aquells moments la meva cultura era força menor a la que ara, encara rai, tinc, però no el vaig suportar (en realitat ningú de la classe va poder) i vaig decidir deixar-lo abandonat. Però quan van treure la pel·lícula de 2009 (amb Robert Downey Jr i Jude Law, com a Holmes i Watson respectivament) i vaig acabar decidint-me a veure-la a casa, em vaig enamorar, em van atrapar, que hi farem... I quan va sortir la sèrie en un principi no em va cridar l'atenció, però quan vaig veure que estava en català, gràcies al meravellós 3xl, vaig decidir veure el primer capítol per la web i, senyores i senyors, em vaig tornar a enamorar! 


Doncs aquesta sèrie de la BBC (cadena britànica) la protagonitzen Benedict Cumberbatch com a Holmes i Martin Freeman com a Watson (que per cert farà de Bilbo Bolson a la espero propera, encara que ho dubto, pel·lícula del Hobbit!!!!). La sèrie pren lloc al Londres actual i es pot observar molt la utilització d'ordinadors, telèfons mòbils i altres. En Watson, de la mateixa manera que el Watson clàssic, és un metge exmilitar, ferit a Afganistan, que per diverses circumstàncies acaba compartint pis amb un personatge molt curiós anomenat Sherlock, que, segons ell mateix, és detectiu consultor, l'únic del món, ja que ell mateix va inventar el terme. Plegats, en Sherlock i en John resoldran crims d'allò més estranys i curiosos, com a de ser. Sobretot per a que en Sherlock no s'avorreixi, que sinó estem tots perduts.

Doncs aquesta sèrie, malauradament, consta tan sols de 3 increïbles capítols de 90 minuts, i fins octubre no podrem veure la segona temporada, i això crema molt! Però molt! Que el final de l'últim capítol és dels que et maten! ¬¬
Tanmateix, a part d'uns increïbles actors i d'una bona trama, també podem fixar-nos en la BSO, que potser no és la millor del món però trobo que és perfecta per la sèrie, i alguns grans moments de diversió barrejats amb altres grans moments de tensió (a saber, la maleïda última escena del maleït últim episodi...). Pel que fa el doblatge...jo vaig veure el primer capítol en català i em va agradar molt, després els altres dos en anglès (no podia esperar...) i també em va agradar molt (home! És la versió original!) però vaig sentir un petit tros en castellà i gairebé trenco l'ordinador del desmai que m'agafava! Si no l'heu vista, mireu-la o en català o en anglès, però no ho feu en castellà! Personalment opino que és un horror i que li treu la gràcia a la sèrie (encara que tot són opinions).


La gran sort que tenim, però, és que existeix un episodi pilot no emès i que solament es pot veure al DVD (com a mínim al d'Anglaterra) PERÒ, que els simpàtics amics anglesos han volgut compartir amb tots els que naveguem per Internet...i jo tinc el meravellós link d'aquest episodi pilot (que és la mateixa història que Estudi en Rosa, és més, es diu igual, però més curt i amb algunes diferències) i que a mi personalment em va agradar molt! Algú l'ha vist? Si hi ha cap persona que sigui fan d'aquesta sèrie i que el vulgui veure, que m'ho digui que li passo el link, el vídeo està en anglès sense subtítols ni en anglès ni en castellà, però us asseguro que s'entén perfectament!!

Bé, em venia de gust motivar-me (i no m'he motivat el suficient...).

Espero opinions sobre la sèrie (a veure si algú l'ha vista i també li agrada...)

Fins aviat!

...egaara

PS - Us heu plantejat alguna vegada una conversa entre en Sherlock (com a mínim aquest Sherlock) i en Sheldon Cooper de The Big Bang Theory...? Déu meu, seria mooolt divertit!!!!! S'hauria de fer! Jo crec que s'odiarien i s'avindrien a mort, totes dues coses alhora! 

6 comentaris:

  1. Si nomes son 3 capitols potser si que me la miro ja que en parles tan b d'ella ;) Jo la que ara estic seguint es Downtown Abbey, també anglesa pero no de la BBC sino de la ITV1, son 7 capitols i surten uns cuants actors coneguts com la Maggie Smith (McGonagall a HP), es d'"epoca"just despres de l'enfonsament del Titanic. Habiam si m'enganxa tant com a tu aquesta del Sherlock.

    Un petó!

    ResponElimina
  2. Oh! Espero que t'agradi la de Sherlock. Jo la Downton Abbey la vull veure, si algun dia tinc temps...

    ResponElimina
  3. Jo m'ho miraré quan tingui una miqueta de temps, però ja feia temps (des de que la vaig veure anunciada) que la volia veure. Ja miraré per internet. I si, Sherlock Vs. Sheldon seria mortal! :D M'agraden les teves motivacions.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Ja tinc ganes de llegir la teva ressenya!! :)

    ResponElimina
  6. Ui... en Sherlock i en Sheldon... Millor no imaginar-s'ho!! (Bé no ho puc eviar... estarien discutint tota la vida si una cosa és així o aixà.. QUIN ESTRÉS!! xDD)

    La veritat és que aquesta sèrie enganxa. No puc esperar per veure la segona temporada! Quan vaig veure l'últim episodi em van donar ganes de matar als guionistes per deixar-la tal i com la van deixar!
    Bé, què hi farem? Haurem d'esperar i esperar...

    Realment m'encanta que m'hagis ensenyat aquesta marevellosa sèrie. Avui he intentat mirar en català l'escena de Watson i Sherlock parlant sobre Sarah però no m'ha deixat (hauré de provar al YouTube, encara que no sé si sortirà res...)

    Well, we see tomorrow,

    Charlotte

    PS: Encara no m'he vist la pel·lícula... Ara mateix la veuré xD

    ResponElimina