10 de març del 2011

THE KING'S SPEECH

Per fi, per fi, per fi! Ahir vaig anar a veure el Discurs del rei! Quatre síl·labes: in-cre-ï-ble. Tenia moltíssimes ganes de veure-la des de que la vaig veure anunciada per televisió, i totes les crítiques que he sentit no m'han fallat, una pel·lícula realment bona. I un Oscar realment merescut per Colin Firth, no sé com serà la versió espanyola o catalana, però la versió original és meravellosa, molt bona actuació i molt bon tartamudeig. La pel·lícula té moments divertits, moments en els que realment pateixes pel rei i moments més neutres, però gens ni mica avorrida, se'm va passar el temps volant, no em vaig adonar que ja s'havia acabat la pel·lícula. 

M'ha agradat molt la actuació no solament de Colin Firth sinó també de Geoffrey Rush (que potser us sona de ser el capità Barbossa a Pirates del Carib) fent del curiós terapeuta Lionel Logue. Em vaig riure molt amb els seus comentaris al rei i les seves idees per que aquest pogués parlar millor en públic.
També em va agradar molt la manera en com es va formant la amistat entre el rei (que no és rei durant tota la pel·lícula, no confondre) Jordi VI i en Logue. És una curiosa manera de formar una amistat.

Certament és una pel·lícula que paga la pena mirar, no solament per la magnífica actuació, no tampoc per la lliçó d'història, sinó també pels diàlegs,la BSO, potser no de les millors que he escoltat però certament bonica, i en general l'ambientació a l'època. 
Em va fer molta gràcia descobrir tres actors de Harry Potter a la pel·lícula, la esposa del rei era interpretada per Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), el pare del rei, Jordi V, era interpretat per Michael Gambon (Albus Dumbledore) i en Churchill és interpretat per Timothy Spall (Ben Babaw)
Bé, ja veieu que això de fer crítiques no se'm dona gaire bé, així que simplement us dic que heu de veure aquesta pel·lícula, a ser possible en versió original, no us en penedireu, us ho asseguro!

Fins aviat!

PS - L'altre nit una moneda suïcida em va atacar mentre era al llit! On anirem a parar, ja no et pots fiar ni dels diners...

5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. M'apunto a la "bronca" d'MBosch, tu ets la blogger i fas les coses com et vinguin, jo u faig en el meu ;)

    Ooooiiixxxx Colin Firth (baba...) m'encanta!!! Bueno tots els actors que hi surten, es de les poques películes que tots, tots m'agraden. Et dic sincerament que m'agrada com has fet la critica, molt, em recorda la meva, jeje.

    Un peto i sigues tu mateixa!!!

    ResponElimina
  3. Oix, merciii, m'alegro de que us hagi agradat la crítica xD
    MBosch...bé, vaig haver d'anar a l'hospital d'urgència...no sé si podré superar el trauma pisoclògic...xD

    Carlota, estic d'acord amb tu: Colin Firth (babaaa...xD)

    M'alegro de compartir opinions amb vosaltres :)

    ResponElimina
  4. M'encanta la crítica, llegint-la m'han entrat ganes de tornar a veure la pel·lícula. I tens tota la raó: El discurs del rei és una peli boníssima, i en Colin Firth és un gran actor!
    Algun dia em de tornar al Verdi a veure una altra película en versió original ;)

    Per cert, per culpa teva porto dos dies seguits mirant monòlogs de Goyo Jimenez... ja m'he vist el dels americans tres vegades (perquè l'he anat ensenyant a la família que si no no el veia tant xDD -- què va... *mirant a un altre costat*)

    Bé, ens veiem dilluns =D I vigila amb les monedes que volen desparèixer del món.. que si no t'hi fixes se'n van i no tornen xD

    Charlotte.

    ResponElimina
  5. Jo encara no l'he vista però em deleixo per fer-ho. A més en V.O!! Però encara no ho he pogut fer. Crec que disfrutaré amb la pel·lícula a més a més amb tot el que he sentit, llegit i els Oscars...

    ResponElimina