5 de març del 2012

Els Jocs de la Fam


Bona tarda! Sento haver trigat un mes en tornar-me a passar per aquí però he estat bastant ocupada amb la universitat, el treball i llegint, així que no he tingut gaire temps per escriure ni tampoc gaire inspiració. Avui us porto una trilogia molt especial, la que m’ha mantingut ocupada durant la meitat d’aquest mes: Els Jocs de la Fam.
“Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat…”

Els Jocs de la Fam són una trilogia de llibres escrits per Suzanne Collins. La narradora de la història, la Katniss Everdeen, ens transporta a un futur on la nostra civilització va extingir-se i allà on abans hi havia EUA van sorgir el Capitoli i els 13 districtes. Després d’una guerra cruenta, on fins i tot un districte va desaparèixer, el Capitoli es fa amb el poder de tot Panem (el nom del país) i castiga els districtes amb els anomenats “Jocs de la Fam”. Aquests jocs consisteixen en que dos tributs adolescents de cada districte, un noi i una noia, són escollits a l’atzar per ser llençats a l’arena on hauran de fer tot el possible per sobreviure i dels quals solament un podrà sortir amb vida.
La trilogia es basa en: Els Jocs de la Fam, En Flames i L’ocell de la Revolta, tots tres excel·lents. Puc assegurar que a la cinquena pàgina ja estàs enganxat, i si no, espera a acabar el primer capítol. Tots tres llibres són increïblement fàcils i ràpids de llegir, la història apassionant, plena de moments en els que no pots respirar, amb molta filosofia i ètica, amor, fam, guerra, amistat, revolta, tristesa, amb uns personatges molt ben treballats i una història realment, realment increïble. 
Al principi em va espantar que la història estigués narrada en primera persona del present, però enseguida em vaig acostumar i enganxar. Suposo que el fet que estigui en present fa que l’acció la notis més a prop. La Suzanne Collins fa que no puguis apartar la mirada del llibre, us ho asseguro.
Per cert, aquest abril (als EUA al març) s'estrenarà a les nostres pantalles de cinema la primera pel·lícula de la saga, segurament no trigaran a sortir els tràilers per televisió. Estic realment emocionada amb aquesta pel·lícula, sincerament espero que no la caguin (si em perdoneu el vocabulari) i que la facin en anglès en algun cinema! I bé, també tinc ganes de veure en Josh Hutcherson fent de Peeta, sí, ho reconec.
 

Per cert, abans d’acabar, no confondre aquesta trilogia amb una saga estúpida d’adolescents perquè NO ho és. Gràcies.

12 comentaris:

  1. De lu ultim que has posat nomes puc dir: Tens tota la rao! Quina rabia que la gent "intelectual" desprecin la lectura que per a ells no es "adecuada". Jo fa temps que vaig lleguirmels, pero el tercer em va costar deu i ajuda acabarlo, potser perque el vaig començar a una mala epoca o perque ja feia un any del darrer, pero ja esta acabat i no esta malament. A mi la pelicula em fa por, els trailers estan be, pero no se, les adaptacions poden ser de tantes maneres... Espero que no es deixin gaire cosa i no inventin.
    Crec que son els primers llibres que li recomano a la meva germana petita i que ha llegit encantada de la vida!

    Un peto i que vagi be la uni ;)

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El segon i el tercer no ho sé, però jo el primer el tinc en edició laButxaca i costava uns 7 o 8 euros! I sí, són uns llibres que s'han de tenir, Marcel, te'ls recomano al 100%! ;)

      Elimina
  3. Ni jo ho hauria explicat millor, egaara! La teva opinió de la triologia és exactament igual que la meva, i penso completament igual, exceptuant, potser, el fet que a mi el 3r llibre no em va agradar tant com els altres; cap al final es fa bastant difícil d'entendre als llocs on estan i tot el què passa, i al principi la Katniss es passa tot el sant dia fent spots publicitaris; i també que a mi em fa més il·lusió veure al Liam Hemsworth interpretant al Gale, que no el Josh Hutcherson en el paper de Peeta. :P
    Un petonàs!

    Joana

    ResponElimina
  4. Carlota: A mi el tercer potser també va ser el que més em va costar, però no gaire, em va resultar fàcil. Segurament perquè no em vaig haver d'esperar un any a llegir-me'l... I la pel·lícula també me fa por, però tinc les esperances posades en que l'hauran fet mitjanament bé...tot i que l'últim llibre em fa por, com la faran? Serà complicat... Gràcies pels ànims!

    MBosch: Publicats en català estan tots, però jo de laButxaca solament tinc el primer, els altres me'ls vaig haver de comprar en edició normal (no podia esperar a que els fessin versió barata!). A mi personalment m'agrada tenir-los jo, que siguin meus, perquè paga la pena, de veritat, però no passarà res per que te'ls deixi un amic. Però és una promesa eh? Te'ls has de llegir i dir-me que tal quan ho facis!

    Joana: M'alegro que compartim opinions! Doncs és cert que l'últim és més complicat, però s'ha d'entendre l'estat en el que està la Katniss així que entenc que el final sigui més difícil de pair. A mi és que el Josh Hutcherson m'agrada molt i en Peeta és...bé, és en Peeta...ai...el meu noi del pa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, veus, en això no estem d'acord! ;) A mi m'agrada més el noi pivon dels boscos... Gale, suspiro per tu! Jajaja! :D

      Joana

      Elimina
  5. Justament avui que decideixo veure qui ha actualitzat els blocs és quan vaig a començar aquest llibre, ja que ahir per la nit em vaig acabar el del Signe dels quatre que una mestressa em va deixar...

    Merci per deixar-me'l, realment té molt bona pinta, i l'argument és força original.

    La veritat és que la història fa que tingui moltíssimes ganes de començar-lo i quan acabi de dinar ja m'hi posaré ><

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buabuaa! El llibre és impressionant! Tot just me l'acabo d'acabar ara :)

      A veure quan puc llegir la segona part, perquè és enganxós fins al final i et dóna ganes de més i més... Realment entretingut, en sèrio ><

      Elimina
    2. Quan vulguis vens a buscar el segon i el tercer, t'esperen impacients!

      Elimina
    3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina