He decidit unir-me i fer la meva pròpia història dels Relats Conjunts d'aquest mes. Per cert, felicitats per la proposta número 50!
La preparació de la xocolata era un art que feia
anys que estava perfeccionant, no es podia fer de qualsevol manera. Primer
agafava la millor llet de tot el país, la més natural i de qualitat que hi
havia. No suportava quan la gent li demanava llet desnatada, allò no era llet,
anava contra natura. Una bona llet, de granja tradicional, de vaques ben
alimentades, era la millor per fer una bona xocolata. L’olla on escalfava la
llet ja estava posada al foc, esperant. Va posar la llet, mesurada a ull,
després de tants anys d’experiència ja no necessitava un mesurador per saber si
havia col·locat suficient llet o s’havia passat, ja era tot un expert.
Mentre esperava a que la llet bullís va agafar un
bol i va posar més llet, després va anar cap a l’armari de les xocolates i va
agafar el pot de color lila, aquell era especial, era el seu preferit. Va
introduir la cullera i va anar introduint a poc a poc la xocolata en pols en el
bol. Una, dues, tres, quatre, cinc i sis cullerades. Perfecte. Va guardar el
pot al seu lloc i va començar a remenar la xocolata fins que es va dissoldre.
Quan la llet que hi havia al foc ja bullia va posar la barreja de xocolata i,
lentament i cuidadosament va començar a barrejar. Poc a poc, amb molt d’amor.
Va estar-se una estona fins que la xocolata va quedar espessa fins al punt
perfecte. Va apagar el foc i va deixar reposar la xocolata cinc minutets mentre
preparava les tasses i els melindros a la safata. L’olor a xocolata impregnava
tota la cuina, feia tan bona olor que gairebé es beu ell un glop mentre servia
la xocolata, però era massa professional per caure en la temptació.
Dues tasses de xocolata desfeta, una amb nata
estil suïs i una tradicional, amb un plat gran amb tres melindros per cada
client. Tot estava a punt. Si no fos xocolata el que s’hagués de servir li
donaria la safata a un dels cambrers perquè servís ell, però la xocolata era
especial, sempre era ell qui la feia i qui la servia. Va sortir de la cuina i
es va dirigir a la taula on s’havien demanat la xocolata. Dues noies joves
parlaven animadament mentre la ciutat es movia per la finestra del seu costat.
Van parar de parlar quan ell va arribar i van agrair-li amb un “gràcies” i un
somriure la xocolata un cop ell la va servir. Quan se’n va anar elles van
continuar parlant. Va ficar-se dins la cuina un altre cop, però va dirigir els
seus ulls des de la finestreta de la porta cap a la taula de les noies. Veia
com una d’elles agafava la cullera i es ficava una mica de xocolata a la boca.
Quan va veure el somriure que se li dibuixava a la cara va girar-se somrient i
va continuar amb les altres comandes.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUaaaaaaaau!! Bona entrada als RELATS CONJUNTS amb una història ben diferent de totes les que he llegit fins ara... La delicadesa, la feina ben feta, convertir quelcom que pot ser tan quotidià com una tassa de xocolata en una obra d'art!! M'ha agradat molt!! :-))
ResponEliminaHome, preparada amb tanta dedicació no m'estranya que el resultat final sigui excel·lent. També m'han vingut ganes de tastar-la! Que ben escrit.
ResponEliminaEnhorabona, aquest relat ens deixa un gust de xocolate que es desfà a la gola.
ResponEliminaUn relat deliciós!
ResponEliminaLa satisfacció de la feina ben feta. La recepta a un alt nivell.
ResponEliminaSegur que era la més bona, amb tot l'amor que hi posava per fer-la.
ResponEliminaMoltes gràcies a tots! Encara em fareu pujar els colors...
ResponEliminaM'alegro de que us hagi agradat!